Information gällande Covid-19

SÄKERHETSRUTINER
Vår första prioritet är säkerheten för våra gäster och personal och därför vill vi informera om vårt arbete med att minska smittspridningen.
Vi kommer att hålla öppet som vanligt med stärkta rutiner för städ och hygien och i dagsläget anser vi det tryggt för alla gäster och personal att bibehålla normal drift.
Vi följer riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten samt lokala hälsovårds-myndigheter och har anpassat vårt arbetssätt efter detta:

Gäster
• Gäster uppmanas att hålla avstånd genom tydliga skyltar samt markeringar på golven i alla gemensamma utrymmen
• Gäster uppmuntras att använda den handsprit som finns utplacerat i lobby, reception, bar, restaurang och konferenslokaler

Städning
• Förutom våra vanliga rengöringsmedel så använder vi oss nu även av ytdesinfektion med 70% etanol som effektivt tar bort virus, även Covid-19
• Hotellrum, stugor och gemensamma utrymmen så som konferenslokaler och toaletter städas grundligt och desinficeras enligt stärkta säkerhetsrutiner
• Frekvent använda ytor så som dörrhandtag, kortterminaler, hissknappar samt receptions- och bardisk desinficeras enligt stärkta säkerhetsrutiner flera gånger per dag

Reception
• Plexiglas finns i receptionen mellan gäster och personal
• Nyckelkort från utcheckad gäst ges aldrig ut direkt till ny gäst utan får ligga på ett separat ställe i minst sju dagar innan det ges ut igen

Restaurang / Bar
• Plexiglas finns i baren mellan gäster och personal
• Vi placerar gäster vid bord med mellanrum för att säkerställa avstånd mellan sällskap
• Bord och stolar desinficeras mellan varje sällskap
• Vid de tillfällen vi serverar buffé uppmanas gäster att använda handsprit innan de plockar mat från buffén samt att vi placerar ut brickvagnar som gästerna ställer sin bricka på för att minska kontakt med personal
• Barhäng är ej tillåtet

Relax / Lounge ”Älven”
• Max 50 personer får vistas i respektive lokal samtidigt

Personal
• Strikta rutiner för vår personals handhygien i samband med köksarbete, måltider och toalettbesök
• Personal uppmuntras att kontinuerligt använda handsprit under sitt arbetspass
• Personal håller rekommenderat avstånd från kollegor och gäster
• Personal som handskas med mat uppmuntras att alltid ha plasthandskar på sig
• Personal stannar hemma vid förkylning med halsont, feber eller hosta – även om symptomen kan anses milda
• Personal rekommenderas att undvika stora folksamlingar på ledig tid

 

TIPS PÅ SAKER DU KAN GÖRA SJÄLV FÖR ATT MINSKA SMITTSPRIDNING
• Tvätta händerna ofta med tvål i varmt vatten och i 30 sekunder – ett bra komplement är även att använda handsprit
• Hosta och nysa i armvecken
• Hålla händerna borta från ögon, näsa och mun
• Undvik handkontakt med andra
• Håll rekommenderat avstånd från andra gäster och personal

Följ utvecklingen på krisinformation.se och folkhalsomyndigheten.se

Text senast uppdaterad 2020-10-23 09:26.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss för mer information eller för att göra en bokning!